THE ULTIMATE GUIDE TO εναλλακτικες θεραπειες

The Ultimate Guide To εναλλακτικες θεραπειες

The Ultimate Guide To εναλλακτικες θεραπειες

Blog Article

Ηλικία πρώτης εγγραφής στο σχολείο – πιο αργά, πιο καλά;

Οφθαλμίατροι: Σοβαρά προβλήματα όρασης σε όλες τις ηλικίες - Τι πρέπει να προσέχετε

αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, ισχιαλγία, μυοσκελετικά γενικότερα

Μη διστάσεις να ρωτήσεις τον θεραπευτή για τις σπουδές και ενδεχομένως την κλινική του εμπειρία ή τυχόν επιστημονικές του δημοσιεύσεις. Οι απαντήσεις του θα σου δώσουν μία καλή εικόνα για το αν μπορείς να τον εμπιστευτείς ή όχι.

Οποτεδήποτε έχουμε απορρύθμιση της διάταξης των οστών στο χώρο της άρθρωσης, έχουμε αλλαγή και της λειτουργικής συμπεριφοράς τόσο των οστών που την αποτελούν όσο και των γύρω ιστών (μυών, τενόντων, συνδέσμων, νεύρων κλπ).

“Οστεοπαθητική είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκτίμησης και θεραπείας. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στη δομή και τη μηχανική του σώματος με κύριο μέλημα να εντοπίσει περιοχές δυσλειτουργίας στο σώμα του ασθενούς. Ο οστεοπαθητικός έπειτα επεμβαίνει σε αυτές τις δομές με επιδέξιους χειρισμούς στο σώμα του, έτσι ώστε να απελευθερώσει και να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία και την κίνηση αυτού.

Τι είναι η οστεοπαθητική & σε τι βοηθάει την έγκυο, την λεχώνα ή το νεογέννητο;

Με τον όρο δομές εννοούμε τα οστά, τους μύες, τους here συνδέσμους, τα όργανα και τις απονευρώσεις. Η αρμονική λειτουργιά του μυοσκελετικού συστήματος και του νευρικού συστήματος είναι ο σκοπός της θεραπείας και ο λόγος της αποτελεσματικότητας αυτής της μεθόδου.”

"Απομακρύνουμε από τις επιφανειακές παρεμβάσεις που προβλέπουν απλά την λήψη ενός χαπιού, και συνιστούμε μια πιο πολύπλευρη λύση που περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής", λέει.

Ευάγγελος Τούλης: Πυροτέχνημα οι εξαγγελίες για τον αγροτικό - προσωπικό γιατρό

Ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, τις παλάμες και τα αυτιά που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος.

Σκοπός του ήταν να ενεργοποιηθεί έτσι ο μηχανισμός αυτό-θεραπείας του πάσχοντος. Επέμενε δε ότι «ο οστεοπαθητικός δεν ήταν ποτέ άμεσα υπεύθυνος για την ίαση. Απλώς λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ του ασθενούς και της δημιουργίας που ενεργούσε ανεξάρτητα.»

Θεωρούν ότι η πνευματική, σωματική και ψυχολογική κατάσταση έχει άμεση σχέση με την πάθηση.

Γιατί δεν πρέπει να περιμένει ο ασθενής, η λεχώνα ή το νεογέννητο και να επισκεφτεί όσο το δυνατόν νωρίτερα κάποιον ειδικό;

Report this page